Shopping Cart

Η αξία της επένδυσης ενός e-shop.

Η ανάπτυξη ηλεκτρονικού εμπορίου και το μεγάλο μερίδιο της αγοράς που κατοχυρώνει, αποτελεί μία σίγουρη και επικερδή επένδυση. Αν λοιπόν είστε επιχειρηματίας και ψάχνεται το επόμενο μεγάλο βήμα, τότε η ηλεκτρονική αγορά και τα e-shop, είναι σίγουρα το μέρος που πρέπει να κοιτάξετε πρώτα. Εκμεταλλευτείτε την όλη κατάσταση της πανδημίας, σε συνδυασμό με τις επιχορηγήσεις που δίνονται προκειμένου να αναπτύξετε μία ψηφιακή επιχείρηση με σχεδόν μηδενικό κόστος, εξοικονομώντας ταυτόχρονα χρόνο, ενέργεια και χρήμα σπαταλώντας τα, σε μία διαφορετική επένδυση.

Αν δεν είστε ακόμα σίγουροι για την επένδυση στο online shopping, τότε ένα μόνο έχουμε να σας πούμε. Τώρα, είναι η ευκαιρία σας για να λάμψετε και να ξεχωρίσετε στον επιχειρηματικό κόσμο! Τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη της επένδυσης στο online shopping, λοιπόν, (το οποίο πρόκειται το να ταράξει τα νερά του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου την ερχόμενη περίοδο), είναι πιο πολλά από όσο φαντάζεστε. Ωστόσο, επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε τα 11 πιο σημαντικά πλεονεκτήματα της δημιουργίας ενός e-shop και της ένταξης σας στο online market.

  • Ευκολία και άνεση.

Η δημιουργία e-shop, παρέχει ορισμένες ευκολίες τόσο σε εσάς όσο και στους πελάτες σας, όπου σε μία επιχείρηση φυσικής παρουσίας θα της χρεωνόσασταν. Στο online shopping, δεν συναντάει κάνεις γραμμές αναμονής στα ταμεία ούτε την εξυπηρέτηση από κάποιο υπάλληλο, ενώ ταυτόχρονα έχει την δυνατότητα να κάνει αγορές από την άνεση του σπιτιού του οποιαδήποτε ώρα της ημέρας επιθυμεί. Έτσι, κλασικά πρακτικά προβλήματα συνωστισμού και καθυστερήσεων όπου δυσανασχετούσαν τους πελάτες σας, πλέον λύνονται απλά εύκολα και γρήγορα με το πάτημα ενός click, καθώς στην σελίδα e-shop σας θα συναντήσει κάνεις όλα όσα χρειάζεται να ξέρει. Ταυτοχρόνως, γλιτώνετε μεγάλους οικονομικούς πόρους, καθώς το eshop μπορεί να εξυπηρετεί αυτόματα τους καταναλωτές σας. Έτσι, μπορείτε ξεκούραστα να ασχοληθείτε με τις υπόλοιπες επιχειρηματικές σας δραστηριότητες και την καλύτερη προώθηση των παροχών σας, ξεκούραστα και ξέγνοιαστα.

  •  Μοναδικές τιμές.

Γλιτώνοντας έξοδα ενός φυσικού καταστήματος και προσωπικού τόσο στην εισαγωγή προϊόντων όσο και στην παραγωγή, μπορείτε να προσφέρετε στους πελάτες σας καλύτερες τιμές ξεχωρίζοντας από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό.  Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο αποκτάτε δημοτικότητα και παρατηρείται την άνοδο των πωλήσεων σας, λόγω των χαμηλότερων τιμών που παρέχεται στους καταναλωτές σας, αλλά και καταφέρνετε να ξεχωρίσετε και να ανεβείτε σε υψηλότερα κλιμάκια του ανταγωνισμού της κατηγορίας που ανήκετε.  Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, ότι δηλαδή από κάθε άποψη βγαίνετε πιο κερδισμένος από ότι πριν.  

  •  Ποικιλία.

Μπορείτε να παρέχετε ποικιλία στους καταναλωτές σας, μέσω της χρήσης του διαδικτύου και την ένταξη της επιχείρησης σας σε αυτό. Μάρκες, προσφορές, δώρα, εκπτώσεις, χρώματα, μεγέθη, σχέδια είναι διαθέσιμα στους πελάτες σας, για να επιλέξουν ότι επιθυμούν. Χάρη στο διαδίκτυο, όχι μόνο απεγκλωβίζεστε από γεωγραφικούς περιορισμούς, αλλά μπορείτε να εισάγετε ακόμα περισσότερα προϊόντα προσφέροντας στους πελάτες σας την ποικιλία που χρειάζονται και αυξάνοντας το πελατολόγιο σας, σε σημεία που ποτέ δεν είχατε φανταστεί. Όλα αυτά, γίνονται με έναν οικονομικότερο τρόπο και το πάτημα ενός απλού κλικ, καθότι το διαδίκτυο παρέχει την δυνατότητα αγορών κάθε μέρα, κάθε ώρα, εφόσον λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες τη βδομάδα, 365 μέρες το χρόνο.

  • Εξοικονόμηση χρόνου.

Μέσα από το online shopping,  δίνετε χρόνο στους αγοραστές σας για να κάνουν με την ησυχία τους  τις επιλογές τους χωρίς να χάνεται χρόνος σε μετακινήσεις, ουρές, κίνηση και όποιο άλλο πρόβλημα υπήρχε με το κλασικό πρότυπο επιχείρησης. Έτσι, κάνετε ακόμα πιο ευχάριστη την διαδικασία αγορών των καταναλωτών σας, αυξάνοντας περισσότερο την ανάγκη τους για κάθε είδους αγορά. 

  • Σύγκριση και κέρδος.

Με το online shopping, προσφέρετε την ικανότητα στους πελάτες σας να μάθουν περισσότερα για εσάς, τις οικονομικότερες τιμές που παρέχεται και την ποιότητα των υλικών στην υπηρεσιών σας. Έτσι, όχι μόνο μπορείτε να προωθείται με πολύ πιο εύκολο τρόπο, αλλά και να δώσετε τη δυνατότητα στους καταναλωτές να συγκρίνουν τα προϊόντα και τις τιμές σας με άλλες επιχειρήσεις, καταλαβαίνοντας έτσι τι είναι καλύτερο για αυτούς και τις τσέπες τους σε αντίθεση με την συνεχόμενη και άσκοπη μετακίνηση τους στους δρόμους και στα μαγαζιά, όπου τους εξωθούσε σε πιο συγκεκριμένες επιλογές.

  • Ελάττωση εξόδων.

Πολλές φορές οι καταναλωτές, μπαίνουν μεγάλη σκέψη πριν έρθουν στο φυσικό σας κατάστημα για την οποιαδήποτε αγορά. Αυτό, ήταν ένα σταθερό πρόβλημα των κλασσικών επιχειρήσεων, καθότι πολλές φορές οι καταναλωτές μέχρι να φτάσουν στις επιχειρήσεις, έπρεπε να κάνουν κάποια αναγκαία έξοδα μετακίνησης ή χρόνου. Όχι πια όμως! Με τη δημιουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος, προσφέρεται στους αγοραστές σας εύκολες, αξιόπιστες και γρήγορες αγορές, χωρίς κανένα απολύτως έξτρα οικονομικό ή χρονικό κόστος.

  • Αποφυγή συνωστισμού.

Πολλές φορές, ο καταναλωτής φεύγει δυσαρεστημένος από το κατάστημα λόγω του συνωστισμού που δημιουργεί, ένταση και σύγχυση τόσο μεταξύ των υπαλλήλων και των καταναλωτών, όσο και των ίδιων των καταναλωτών μεταξύ τους.  Με τη χρήση ενός e-shop,  ο καταναλωτής μπορεί να κάνει τις αγορές του ήσυχα και ανεπηρέαστα, χωρίς να βιάζεται ή να προβληματίζεται από οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά ή κατάσταση που προκύπτει. Συνεπώς, αποκτά μία θετικότερη εμπειρία για τις αγορές, αλλά και για το πρόσωπο της επιχείρησης, κάνοντας πιο συχνές αγορές από εσάς.

  • Διεύρυνση πελατολογίου.

Με κάθε αγορά μέσω του e-shop σας, αποκτάτε και έναν νέο πελάτη τον οποίον έχετε την δυνατότητα να προσθέσετε στο πελατολόγιο σας.  Κάντε τους καταναλωτές να νιώσουν μοναδικοί, δείχνοντάς τους πόσο ενδιαφέρεστε και νοιάζεστε για αυτούς, μέσα από τις προτάσεις σας, τις εκπτώσεις, τις προσφορές, την συνεχή ενημέρωση που τους παρέχεται και τον  πολυποίκιλο τρόπο πληρωμών, εξασφαλίζοντας για αυτούς μία άνετη ζέστη και ευχάριστη εμπειρία που θα ενισχύσει το προφίλ σας.

  • Η αξία του ξεπουλήματος.

Με τη χρήση του e-shop, μπορείτε με μεγαλύτερη ευκολία να ξεπουλήσετε μέσα από νέες τεχνολογίες μάρκετινγκ και στοχευμένες διαφημίσεις παλαιότερα κομμάτια της επιχείρησης σας. Αν λοιπόν, έχετε κάποιο προϊόν το οποίο δεν έχει πουληθεί και έχει ξεμείνει στις αποθήκες σας, τώρα σας δίνεται η ικανότητα προώθησης του με έναν καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο, σε πολύ πιο προσιτές και οικονομικές τιμές.

  • Οικολογία.

 Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που θα κρίνει και την πορεία του 2021 σε μεγάλο βαθμό, είναι η οικολογική μέθοδος και τρόπος λειτουργίας των επιχειρήσεων. Με το online marketing, γλιτώνετε πολλά έξοδα συσκευασίας και μεταφοράς των προϊόντων σας, λυμάτων, αποβλήτων, ενέργειας αλλά και πολλά άλλα. Έτσι, μπορείτε να μετατρέψετε με μεγαλύτερη ευκολία την επιχείρηση σας σε πράσινη, αποκτώντας οικολογική συνείδηση, η οποία θα εξυπηρετήσει με πολύ ποικίλους τρόπους την επεκτασιμότητα της επιχείρησης σας ενώ ταυτόχρονα, θα σας γλιτώσει από πολλά έξοδα που θεωρούνται πλέον περιττά.

  • Χορηγίες.

Ένα από τα πλεονεκτήματα που αναπτύσσεται, σε όλο τον κόσμο, αφορά την μετατροπή των βασικών μορφής επιχειρήσεων και του εμπορίου, σε ψηφιακές. Έτσι πολλά κράτη και παγκόσμιοι οργανισμοί, παρέχουν πολλές χορηγίες με κεφάλαια πολλών δισεκατομμυρίων, προκειμένου να μετατραπούν σε ηλεκτρονικές οι επιχειρήσεις και να ενταχθεί η παγκόσμια οικονομία στο νέο ψηφιακό πνεύμα. Μπορείτε λοιπόν να εκμεταλλευτείτε αυτή την τάση της εποχής, αξιοποιώντας κεφάλαια για την δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων, που θα εξυπηρετούν εσάς και τις επιχειρήσεις σας. Αξιοποιήστε σήμερα τις δυνατότητες που σας προσφέρει ένα e-shop και ενταχθείτε στο νέο ψηφιακό κόσμο, όσο πιο δυναμικά μπορείτε. Γίνεται το πρόσωπο της ημέρας και κερδίστε όπως ποτέ ξανά!

Αξιοποιήστε σήμερα τις δυνατότητες που σας προσφέρει ένα e-shop και ενταχθείτε στο νέο ψηφιακό κόσμο, όσο πιο δυναμικά μπορείτε. Γίνεται το πρόσωπο της ημέρας και κερδίστε όπως ποτέ ξανά!

Πείτε μας την άποψή σας για το άρθρο...

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email