Shopping Cart

Μόδα κορονοϊου ή μια ανερχόμενη αγορά;

Είναι καιρός πια, δεν νομίζετε; Αποδεχτείτε το! Η ψηφιακή επανάσταση και ο ψηφιακός κόσμος είναι εδώ και ήρθαν για να μείνουν. Μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερες επιχειρήσεις που εντάσσονται στο διαδικτυακό κόσμο αναπτύσσοντας νέα προϊόντα και προσαρμόζοντας τα παλαιότερα μετατρέποντας τα όλα σε ψηφιακά. Γεγονός που εντάθηκε  με την άφιξη της πανδημίας του covid-19,  σημειώνοντας αύξηση και νέες ευκαιρίες στην απερχόμενη αυτή αγορά. Τα E-shop, το web designing και τα social media είναι μόνο μερικές από τις χαρακτηριστικές κατηγορίες που παρατηρείται έντονη δραστηριότητά τους τελευταίους μήνες.

Πλέον τα social media βρίσκονται στην κορυφή της καθημερινότητάς μας. Τουλάχιστον δέκα φορές τη μέρα έχει  παρατηρηθεί η επίσκεψη σε κάποια social εφαρμογή από έναν μέσο χρήστη ενώ με την εμφάνιση του κορονοϊου  αυξήθηκε η χρήση τους για ψυχαγωγικούς σκοπούς σε ποσοστό 43%.

Είναι όμως τα social media μόνο για ψυχαγωγική χρήση;

Την τελευταία χρονική περίοδο είχε παρατηρηθεί  αύξηση στην επένδυση των επιχειρήσεων στον χώρο των social media. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται 3/5 επιχειρήσεις έχουν αναπτύξει το δικό τους προφίλ στο χώρο του instagram και του facebook, ενώ δεν είναι λίγες οι πολιτικές, καλλιτεχνικές και celebrity προσωπικότητες που έχουν αναπτύξει επαγγελματικός λογαριασμός στο Twitter, Instagram, Facebook κλπ. Σηματοδοτείται έτσι η διάνοιξη  ενός καινούργιου οικονομικού και επιχειρηματικού κύκλου αλλά και η ανάπτυξη μιας νέας κερδοφόρου αγοράς.

Μέσα από τα social media, οι επιχειρήσεις καταφέρνουν όχι μόνο να αποκτήσουν ένα καινούργιο καταναλωτικό κοινό αλλά και να κάνουν σε αυτό εύκολο, τον εντοπισμό αυτών και των προϊόντων τους. Μέσα από ένα μοναδικό σύνολο εφαρμογών που διατίθενται για την επεξεργασία των δημοσιεύσεων φωτογραφιών, βίντεο αλλά και όλου του υπόλοιπου υλικού που αναρτάται, επιτυγχάνετε τη σωστή στρατηγική προώθηση της δουλειάς σας ανεβάζοντας έτσι τα ποσοστά επιτυχίας των προϊόντων σας σε νέα επίπεδα. Ταυτόχρονα παραμένετε στο επίκεντρο της προσοχής ενώ ενημερώνεστε για τις εξελίξεις του χώρου σας γρηγορότερα από πότε. Μπορείτε να δημιουργήσετε νέες τάσεις και μόδες γύρω από το αντικείμενο σας, όπως επίσης και να κλείσετε νέες εμπορικές συμφωνίες με προμηθευτές συνεργάτες και άλλες εταιρείες και επιχειρήσεις.

Όλα αυτά πραγματοποιούνται μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές εφαρμογές που οι εφαρμογές των social media σας παρέχουν. Ειδικότερα στο Facebook και στο Instagram, μέσα από τη χρήση διαφόρων φίλτρων για να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο σας, λέξεων αναζήτησης όπως τα hashtag, για τη δημιουργία του δικού σας brand εξασφαλίζει την ποιοτική προώθηση του έργου και των προϊόντων σας. Μέσα από μία μοναδική και καλλιτεχνική χρήση ενός συνδυασμού όλων των εφοδίων που σας προσφέρονται στα media αυτά, μπορείτε να δημιουργήσετε το κατάλληλο προφίλ λογαριασμό για τον εαυτό σας και την επιχείρησή σας εξασφαλίζοντας έτσι μία θέση στην ανερχόμενη online αγορά αυτή.

 Πως όμως μπορεί κάποιος να επιτύχει το σωστό συνδυασμό;

Μέσα από την πολυετή εμπειρία μας στο χώρο του online marketing η εταιρεία μας μπορεί να σας προσφέρει κάποιες βασικές συμβουλές. Ειδικότερα απαραίτητη θεωρείται η σωστή στρατηγική σχεδίαση marketing για την προώθηση του υλικού που δημιουργείται. Αυτό είναι κάτι που επιτυγχάνεται μέσα από την κατανόηση και την συνεχή παρατήρηση του χώρου και της λειτουργίας του.

Επιπλέον  σημαντική θεωρείται η σωστή επεξεργασία του φωτογραφικού και μαγνητοσκοπημένη υλικού που επιθυμείτε να ανεβάσετε. Η χρήση των κατάλληλων φίλτρων χρωμάτων και φωτισμού στη φωτογραφία σας μπορεί να επιφέρει αποτελέσματα που δεν μπορείτε να φανταστείτε όπως επίσης και ο σωστός συνδυασμός αυτών με μικρά και εμπορικά περιγραφικά κείμενα που συμπληρώνουν άρτια το υλικό σας.  Αντίστοιχα παρατηρούμε την ίδια τακτική και νοοτροπία και στην παραγωγή βίντεο και stories, ενώ άκρως σημαντικός θεωρείται και το σωστό χρονικό πλαίσιο ανάρτησης του υλικού σας.

Ο χώρος των social media αποτελεί μία εύκολη και αποτελεσματική αγορά αρκεί κανείς να ξέρει να την χειριστεί σωστά. Η κατανόηση και η εκμάθηση του τρόπου κίνησης και της κουλτούρας των μέσων αυτών θεωρείται απαραίτητη για να κάνει κανείς ένα μεγάλο επιχειρηματικό άνοιγμα και ξεκίνημα σε αυτό τον τομέα. Χρειάζεται μόνο να απευθυνθείτε στους κατάλληλους ανθρώπους. Η eihorizons μπορεί να αναλάβει και να βοηθήσει επιχειρηματίες σαν και εσάς, στο βασικό τους ξεκίνημα κατευθύνοντας και ενημερώνοντας σας. Όπως επίσης και να αναλάβουμε όλο το project των social media για την επιχείρησή σας.

Πείτε μας την άποψή σας για το άρθρο...

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email